Ons Systeem

New Media Systems is er in geslaagd om een systeem te ontwikkelen dat u in staat stelt om op een zeer eenvoudige wijze geregisseerde video opnames te maken voor uw onderneming. Deze beelden kunt u live uitzenden naar geautoriseerde kijkers, archiveren om de beelden later terug te kunnen kijken (tot 30 dagen) en er een dvd, blu-ray of usb van maken. 

Opsomming mogelijkheden van het NMS video opname systeem

Het systeem is standaard voorzien van full-HD pan/tilt/optische zoom kleurencamera’s.

Het basissysteem kan worden uitgebreid tot 16 camera’s middels een patchkast bediening waardoor het mogelijk wordt om meerdere ruimtes volledig te voorzien van opname- en uitzendmogelijkheden en dit naar keuze in- en uit te schakelen. 

Iedere camera heeft de beschikking over 14 presets. Dit zijn (instelbare) vaste cameraposities van bijzonderheden in een ruimte die binnen het bereik van de camera liggen en op wisselende momenten getoond worden. De presets zijn snel en eenvoudig te wijzigen indien gewenst. Hiermee heeft u dan de beschikking over maar liefst 42 vooraf in te stellen camera posities en uiteraard is “losse” regie daarbij nog mogelijk.

Het geluid wordt standaard gekoppeld aan een aanwezig geluidssysteem. Dit heeft ook onze voorkeur en geeft over het algemeen een betere geluidsbelevenis. Als het niet anders kan plaatsen wij optioneel een geluidssysteem met richtmicrofoons. 

Het systeem werkt op basis van automatische regie. Dat betekent dat niemand het systeem hoeft te besturen om tot een geregisseerde opname te komen. Ook het uitzenden en aanmaken van een on- demand- en HD file is volledig geautomatiseerd. Het master-bestand wordt opgenomen in Full-HD 1920×1080.

Om verder tot automatische regie te kunnen komen en een zo optimaal mogelijk resultaat te kunnen bereiken worden er een aantal scripts vastgelegd. De camera’s weten dan welke beelden ze bij welke situatie moeten laten zien. Met de opleiding NMS Certified Video Director bent u in staat om deze scripts verder te modificeren, aan te passen en uit te breiden.

De opname van de beelden op locatie kan standaard op verschillende wijzen gebeuren:

– Volledig automatisch, met behulp van de auto-regisseur module

– Semi automatisch, hierbij neemt het systeem op volgens een vastgelegd patroon dat naar wens, geheel of gedeeltelijk handmatig overgenomen kan worden. 

– Handmatig, waarbij men zelfs alle camera’s bedient en scripts activeert of deactiveert.

– Teleregie. Bij hele belangrijke en/of uitzonderlijke evenementen of onderbezetting, regie door New Media Systems op afstand of, indien tijdig aangegeven, door een NMS Certified Video Director. 

Zowel de opname, de live uitzending en de on demand uitzending kan geheel zelfstandig, zonder tussenkomst van derden, uitgevoerd worden middels één eenvoudige druk op de knop.

De geregisseerde beelden zijn ook geschikt voor interne distributie naar tv schermen, via bekabeling maar ook haarscherp via Wifi.

Powerpointpresentaties (of andere keynotes) die aangeleverd en weergegeven worden op een scherm in de zaal kunnen rechtstreeks als bron ingekoppeld worden tijdens de opname. 

Het NMS systeem is standaard voorzien van een geautomatiseerde mailmodule tussen u en uw klanten. U kunt mensen uitnodigen om een evenement live bij te wonen en/of op een later moment terug te kijken. Uitsluitend degenen die beschikken over de unieke inlogcode kunnen deze beelden zien. Uw klant ontvangt naast de code uiteraard uw informatie volledig in huisstijl opgemaakt. 

Alle uitzendingen zijn platform onafhankelijk. Dat betekent dat nagenoeg iedere gebruiker met zijn systeem, waaronder iPhone, iPad, Windows, Mac Os, Androïd e.d., de uitzending kan bekijken zonder dat hij de daarvoor benodigde software zoals players moet installeren. 

Werkscherm regisseur(zie onderstaande afbeelding)

Op het werkscherm van de regisseur ziet u o.a.

– 3 camerabeelden met daaronder 14 presets per camera

– Knoppen om camera’s te bewegen en in en uit te zoomen

– Middenrechts is het uitvoerbeeld, het opgenomen beeld.

– 8 script mogelijkheden die handmatig of door triggers geactiveerd kunnen worden.

– De keuze voor video opname, live uitzendig en on demand opname.Bij het starten van een ingepland event worden alle drie gestart(wordt rood).

– Een presentatieknop; hiermee is het mogelijk om tijdens de opname de beelden van de powerpointpresentatie in de film te laten zien. 

– Links onder verschijnt een ingepland evenement.