Feestelijkheden rondom het Posttheater in Arnhem

Published by New Media Systems on

Feestelijkheden rondom het Posttheater in Arnhem

Op 22 september 2022 was het 30-jaar jubileumfeest van het Posttheater. In 1992 begon Roel Coppelmans met het Posttheater in Arnhem dat uitgroeide tot vooraanstaand cabaretpodium. In de afgelopen 30 jaar vonden veel grote namen een startpodium in het Posttheater en zij komen nog steeds voor hun try-outs. Veelbelovende nieuwkomers zetten hun eerste stappen in de Kleine Zaal en stromen door naar de grote zalen.

Het lijkt al veel langer geleden maar pas in juni 2020 maakten wij kennis met Roel Coppelmans, directeur/bestuurder van het Posttheater en voorzitter van de vereniging Netwerk Gelderse Podia. Roel is een man die steeds weer nieuwe dingen wil aanpakken en daarover hebben wij de afgelopen 2 jaar veel met hem en zijn technische steun en toeverlaat Arnoud Hartog gesproken.

Het begon met de opname en uitzending van de eerste try-out van De Oudejaarsconference van Guido Weijers, met bezoekers in de zaal èn met kijkers thuis die een V-ticket kochten. Daarna nam Roel ons mee in zijn overtuiging dat theaters allemaal media theaters gaan worden. En nu is hij bezig met Posttheater 2.0. In Dagblad De Gelderlander zegt hij: “We zijn bezig de theaters hybride te maken, zodat de inkomsten van online streamen bij de theaters en artiesten komen en niet bij de Netflixen. We werken aan een heel nieuw platform.”

Team Posttheater is trots dat Roel Coppelmans op 22 september werd verrast door burgemeester Ahmed Marcouch. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange inzet voor het Posttheater en het Nederlandse cabaret.

Ook wij zijn trots op de intensieve samenwerking met Roel en zijn team. Samen lanceren we binnenkort het inclusie project met DrieGasthuizenGroep. Een voorstelling in de zaal en tegelijkertijd kunnen bewoners meekijken op beeldschermen in de activiteitenruimtes van de tehuizen of op een tablet in hun eigen woonkamer.

Eind dit jaar draagt Roel de zakelijke leiding over aan Harold Oddens, maar hij blijft tot 2026 als artistiek directeur verbonden aan het Posttheater. In De Gelderlander antwoord Roel op de vraag wat hij verder gaat doen: “We hebben een oude aire naturelle in Frankrijk gekocht, een camping. We kunnen daar van alles gaan ondernemen. Ik ga lekker verbouwen daar. Ik ben gek op verbouwen. Misschien nodigen we wel cabaretiers uit om te komen repeteren.”

Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat Roel vanuit Frankrijk ook livestreams gaat kijken van optredens in ‘zijn’ Posttheater.