Het Posttheater gaat structureel streamen naar woonzorglocaties

Published by New Media Systems on

Het Posttheater gaat structureel streamen naar woonzorglocaties 

Helaas zien wij steeds minder digitale activiteiten in de theatersector omdat de urgentie ontbreekt nu de zalen weer open zijn. De focus ligt op zorgen dat er weer publiek komt en dat er een leuke avond uit beleefd wordt. Ongetwijfeld vinden de klassieke theaterliefhebbers de weg naar de zalen terug. Maar kunnen theaters ook een steeds groter wordend jonger publiek aan zich binden? Het publiek van de toekomst gaat op een heel andere manier cultuur beleven en consumeren.

En dan is er ook nog een grote minder mobiele doelgroep waarvoor de gang naar een theater niet vanzelfsprekend is. Met een online platform kunnen ook geïsoleerde ouderen en jongeren bereikt worden, publiek in lokale woonzorgcentra, zorgcentra voor volwassenen of kinderen met een beperking of patiënten in ziekenhuizen.

Onze klant het Posttheater uit Arnhem heeft nieuwe toepassingen voor de voorstellingen die de DrieGasthuizenGroep bij het theater inkoopt voor de bewoners van haar verpleeghuizen, zo verklapt theaterdirecteur Roel Coppelmans. “Die voorstellingen gaan we nu ook vertonen op beeldschermen in de activiteitenruimtes van de tehuizen van de DrieGasthuizenGroep. Voor mensen die niet mobiel genoeg zijn om fysiek een voorstelling te bezoeken.” Muziek, dans of cabaret verbindt, al is het ‘maar’ op een scherm in een gemeenschappelijke ruimte. Positieve reacties verzekerd! Op technisch vlak ondersteunen wij natuurlijk het Posttheater met dit hartverwarmende initiatief. Mede hiervoor ontwikkelt New Media Systems een geheel nieuw streamingsplatform. Wat ons betreft mag een theater ‘always on’ zijn. Tijdens de openingstijden met fysiek èn online publiek en op alle andere tijden digitaal bereikbaar. Gasten kunnen zo altijd zelf kiezen welk cultuur aspect bij hen past op hun eigen gekozen tijd, plaats en beleving.