Livestreaming wordt nieuw leven ingeblazen door verkoop inclusie tickets

Published by New Media Systems on

Livestreaming wordt nieuw leven ingeblazen door verkoop inclusie tickets

Onlangs was in Posttheater in Arnhem het unieke theaterproject VEERKRACHT te zien. Een bijzondere theatervoorstelling volledig gemaakt door ouderen en geïnspireerd door persoonlijke verhalen van 140 ouderen. De zaal was uitverkocht maar gelukkig was deze voorstelling ook live te zien voor een record aantal online kijkers. Mensen die niet in de gelegenheid waren of niet in staat zijn om naar de theaterzaal te komen konden thuis genieten van meeslepende scènes, afgewisseld met poëzie, zang en stiltes. Een mooi voorbeeld van inclusieve cultuur!

Het Posttheater heeft in december nog twee voorstellingen waarbij naast een zaalticket ook een inclusie ticket voor een livestream thuis kijken kan worden gekocht.

Op 2 december de intieme voorstelling van Speels Collectief, Lay down and lift me up.

Speels Collectief vormt een theatergezelschap met een niet-normatieve samenstelling. Dit betekent dat mensen die te maken hebben met maatschappelijke uitsluiting in welke vorm dan ook volwaardig deel kunnen uitmaken aan dit gezelschap. Omdat zij inclusiviteit en participatie hoog in het vaandel hebben is het voor hen niet meer dan normaal dat er ook online tickets worden verkocht.

Op 21 december geeft het GOOG (Gelders Opera- en Operette Gezelschap) een Kerstconcert met allure. Prachtige koorwerken en aria’s die op hun manier óók de warme en hoopvolle sfeer brengen die we in deze tijd van het jaar zo nodig hebben met zijn allen. 

Wij zijn natuurlijk verheugd dat Posttheater ons opname- en streamingssysteem inzet om met de verkoop van inclusie-tickets bestaand, en mogelijk ook nieuw en meer divers publiek te bereiken.

Op deze manier proberen zij kunst en cultuur toegankelijk en bereikbaar te houden voor iedereen.