Theater De Hofnar streamt ook naar buurthuizen

Published by New Media Systems on

Theater De Hofnar streamt ook naar buurthuizen

Onze klant Theater De Hofnar streamt dit theaterseizoen een aantal Valkenswaardse voorstellingen live vanuit het theater naar locaties van Valkenhof en naar buurthuizen. Cultuur is voor iedereen, maar voor veel mensen is de gang naar een theater niet vanzelfsprekend. Met onze eenvoudige technieken zijn er vele mogelijkheden om inclusie te bereiken. Streamen naar woonzorglocaties gebeurt landelijk al mondjesmaat maar een livestream naar buurthuizen, dat zijn wij nog niet eerder tegengekomen. Met Christel Niesten-Verdonck, manager theater bij De Hofnar in Valkenswaard, spraken we over hoe dit mooie initiatief tot stand is gekomen.

Christel vertelt: “Wij stelden ons de vraag ‘hoe kunnen we theater voor iedereen mogelijk maken?’. Een grote groep inwoners is nog nooit naar ons theater geweest, heeft er weinig mee of voelt zich er niet thuis. Wij spreken regelmatig met de gemeente en wijkcoördinatoren en op een gegeven moment kwam buurthuizen als doelgroep naar voren. Daar komen allerlei mensen samen, niet per se onze potentiële theaterbezoekers maar wel liefhebbers van lokale cultuur. Om een stream van een voorstelling te kunnen bekijken in de wijkgebouwen werd geïnventariseerd welke faciliteiten aanwezig waren of gehuurd dan wel aangeschaft moesten worden. Tevens werd er toestemming gevraagd aan lokale artiesten en gezelschappen, die allen positief reageerden op ons initiatief. Vervolgens is er een programma samengesteld met een breed aanbod van Valkenswaardse voorstellingen. Het is leuk om livestreams te brengen naar buurthuizen en het wordt heel goed ontvangen. Het werkt super simpel met een link naar de locatie die op een laptop te openen is. Mensen komen samen en hebben echt een avondje uit in hun vertrouwde huiskamer. We willen dit nog tot in lengte van jaren doortrekken”, zegt de enthousiaste manager theater over ‘livestreams bij jou in de buurt’.

Via de link hofnar.nl/livestreams zie je wel welke voorstellingen via een livestream vertoond worden en waar deze te zien zijn.