Uitvaartverzorging wordt steeds milieuvriendelijker

Published by New Media Systems on

Uitvaartverzorging wordt steeds milieuvriendelijker

In een eerdere blog schreven wij dat de uitvaartwereld in beweging is ook als het gaat over een groene uitvaart. Bij Zuylen in Breda kun je samen de laatste milieuvriendelijke rit maken met hun rouwfiets. Crematorium ’t Lief in Beesd is energieneutraal en er wordt gebruik gemaakt van een elektrische oven.

Bij Van Deursen uitvaartverzorging in Weert worden ook steeds meer maatregelen genomen met een ‘groen label’. De eigenaren Chayenne (31) en Blossom (28) van Deursen zijn al enkele jaren bewust bezig met duurzaam ondernemen.

Onlangs hebben zij hun nieuwe rouwauto in ontvangst genomen. Het betreft een volledig elektrische Tesla model 3. “Wij zijn altijd op zoek naar methodes om ons bedrijf steeds duurzamer te maken. Een elektrische rouwauto sluit daar naadloos op aan. Als ‘jong’ bedrijf doen wij er alles aan om mee te gaan in de huidige ecologische/duurzame ontwikkelingen. Met gepaste trots vertellen wij erbij dat wij daarmee een van de eerste in Nederland zijn”.

Van Deursen uitvaartverzorging bezit sinds 2015 een crematorium: Crematorium Weerterland. New Media Systems is trots dat zij daar vanaf de eerste minuut gebruik maken van ons video opname systeem en streamingsplatform. Online een uitvaart meekijken zorgt natuurlijk voor minder vervoersbewegingen maar is vooral fijn voor de mensen die niet aanwezig kunnen zijn en zo de dienst toch kunnen volgen.

Blossom noemt nog een voorbeeld van investeringen in ‘groenere’ mogelijkheden. “Op het crematorium hebben we vijf jaar geleden zonnepanelen laten leggen”. Zus Chayenne vult aan: “In het crematorium waren we landelijk een van de eerste die een duurzame manier hebben gevonden hoe om te gaan met de uitstoot van de restwarmte van de oven”.

En met de volledig elektrische rouwauto is opnieuw een stap gezet. Want door de generaties heen is Van Deursen steeds met haar tijd en de behoeften van de nabestaanden meegegaan. En nu geeft de derde generatie extra aandacht aan de verduurzaming van het bedrijf.

Foto gemaakt door: Irene Van Wel-Paquay