Vertrouwde samenwerking met Begraafplaats & Crematorium Westerveld krijgt vervolg

Published by New Media Systems on

Vertrouwde samenwerking met Begraafplaats & Crematorium Westerveld krijgt vervolg

Tussen dennenbomen, midden in glooiend duinlandschap en vlak aan zee ligt Begraafplaats & Crematorium Westerveld, een van de oudste particuliere begraafplaatsen en het eerste crematorium van Nederland.

Westerveld is voortdurend bezig met het optimaliseren van haar dienstverlening. In 2015 kregen wij de kans om de Marius Poelzaal en de Dudokzaal te voorzien van een geavanceerd camerasysteem. Daardoor werd het mogelijk om een videoregistratie van een plechtigheid te maken en online live mee te kijken. Ook is de registratie tot 30 dagen na de plechtigheid kosteloos terug te kijken. Het was de start van een prettige en langdurige samenwerking.

Om de hoge kwaliteit van dienstverlening bij Westerveld te blijven waarborgen was op een gegeven moment vervanging van de NMS systemen wenselijk. Het spreekt vertrouwen uit dat wij 3 aula’s mochten voorzien van nieuwe camerasystemen. 

Ook in de afscheidsruimte de Hazelaar werd een 2-camerasysteem geïnstalleerd. Deze lichte ruimte is vanwege de mooie centrale ligging zeer geschikt voor een begrafenisceremonie. Een plechtigheid in deze ruimte kan nu dus online via een livestream bijgewoond en 30 dagen teruggekeken worden. Tevens is een blijvende herinnering van de opname op usb te bestellen.

In iedere aula maakt de aulamedewerker gebruik van een tablet met een bedieningsapplicatie. Hiermee is het mogelijk om op een eenvoudige manier een opname te starten en stoppen, een live uitzending te stoppen, presentatiebeelden in te koppelen en scripts te activeren.

Scripts zijn voorgeprogrammeerde afwisselende camerabeelden bij bijvoorbeeld een spreker, afscheid, indragen kist, kaarsen aansteken en pianospel. Op die manier hebben medewerkers het gemak van een geautomatiseerd systeem maar ook de mogelijkheid om zelf de controle te nemen als zij dat nodig vinden. 

Ruben Ebbeling is sinds mei 2023 de locatiemanager bij Begraafplaats & Crematorium Westerveld in Driehuis. Samen met een geweldig team is hij bezig om de dienstverlening nog verder te optimaliseren. In de relatief korte tijd dat hij aan de slag is is hij zeer tevreden over onze service en support. “De reden dat we de systemen van New Media Systems gebruiken is omdat het een heel stabiel systeem is met weinig problemen. Wat ik van mijn medewerkers terug heb gehoord is dat als er iets is het altijd snel en goed opgelost wordt. De kwaliteit en betrouwbaarheid ontzorgt ons ook.”

En hij voegt toe “Wij waarderen de persoonlijke en unieke handelswijze van New Media Systems. We houden contact met bekende gezichten en daarmee is er in de loop der jaren een vertrouwd partnerschap opgebouwd. Voor bedrijven die op zoek zijn naar kennis en kunde, gecombineerd met een flinke portie persoonlijke aandacht, kan ik New Media Systems alleen maar van harte aanbevelen”.