Voorstellingen livestreamen naar een publiek op afstand blijft relevant

Published by New Media Systems on

Voorstellingen livestreamen naar een publiek op afstand blijft relevant

Een inclusief theater is dat iedereen in Nederland kan, mag en wil meedoen aan kunst en cultuur.

Om te zorgen dat inclusie geen incident blijft, kunnen theaters het tot structureel onderdeel van hun beleid maken.

Een goed voorbeeld zien we bij onze klant Parktheater in Eindhoven. Sinds 2014 brengen zij theater naar verzorgingshuizen door middel van een livestream. Door een rechtstreekse verbinding met het theater kunnen bewoners zonder ver van huis te gaan live meegenieten van een voorstelling. Enkele keren per jaar kijken honderden bewoners live mee met dans-, theater-, cabaret-, opera- of muziek-voorstellingen in Parktheater Eindhoven.

Op 24 november was de musical Piaf live te zien in locaties van Vitalis WoonZorg Groep Eindhoven en Archipel Zorggroep door middel van een livestream. Een nieuwe Nederlandse musical over het leven én de dood van een legende. Bewoners van de verzorgingshuizen konden op groot scherm live meekijken met de voorstelling vanuit het Parktheater. Zij hoefden op deze manier de deur niet uit en beleefden toch samen een avondje theater.

Een programma regisseur bij Archipel Eerdbrand Eindhoven vertelde dat de bewoners genoten hadden van de livestream. Ze hadden echt het gevoel van een avondje uit. En dat is voor de cast van Piaf, de betrokken medewerkers van Archipel en Parktheater Eindhoven natuurlijk een mooie opsteker.

Zo zie je maar hoe waardevol het is om voorstellingen te livestreamen naar een publiek op afstand. Gelukkig zet digitale inclusie zich voort in de cultuursector. Want o.a. voor ouderen, slechtzienden en mensen met een lage tolerantie voor prikkels is digitaal een topinstrument om inclusiviteit te bevorderen.

New Media Systems bedenkt en levert opname- en streamingsvoorzieningen waarmee naast live streaming ook waardevolle en unieke content kan worden vastgelegd, bewaard én herbekeken.